středa 3. února 2016

Štěňátka mají 6 týdnů - socializace je v plném proudu!

V pondělí kluci oslavili 6 týdnů, váží necelých 700 g. Už pěkně řádí, hrají si spolu a začínají se seznamovat se světem kolem sebe.

Aspen odpočívá
V posledních dnech se o ně začala zajímat i Nessie, provokuje mrňata ke hře. Arwin se zatím drží zpátky, ale Aspen se do hry zapojuje a s tetičkou se vůbec nemaže,
když je na něj moc "hrrr", dá to najevo a pořádně na Nessinku vrčí :)

Kluci začínají konečně pořádně baštit, Ebynka má sice pořád dost mléka a hodně kojí, ale zhruba 3x denně přikrmujeme. Sice mikroporce, ale baští. Nejradši mají Pribináček, ale baští už i namočené granulky. Krmíme štěněcími Taste of the Wild s bizonem, jehněčím a jelenem.

Kluci jsou už 2x odčervení (odčervujeme pastou Caniverm každé 2 týdny) a tento týden je paní veterinářka očipovala a poprvé naočkovala. Zoubky mají 6/6 s nůžkovým skusem. Arwin je úplně bez fontanely, Aspen má maličkou fontanelu, která se ale časem ztratí.

Socializace je u nás v plném proudu, několikrát týdně se u nás střídají návštěvy - dospěláci, děti - štěňátka jsou v neustálém kontaktu s lidmi a návštěvy je pořádně mazlí :)

Cestujeme - první cesta vlakem :)
O víkendu poprvé celá smečka vyrazila mimo domov, jela jsem na Moravu na návštěvu k rodičům a Nessie i Eby se štěňátky se mnou.
Jeli jsme vlakem, Eby a mrňata v přepravce, Nessie v tašce. Přepravku jsem pořádně zateplila, na dno jsem dala termofon, aby měli teplíčko. Kluci zvládli cestu perfektně, celou cestu zvědavě vystrkovali nos :)

Provizorní víkendový výběh
U rodičům jsme štěňátkům připravili provizorní ohrádku ze šuplíku z pod postele, osvědčila se skvěle. Měli pořádný výběh.


1 komentář: